Workshop analoge fotografie dag 1

Geplaatst op

In januari organiseren in De Zilverbeek gedurende vier zondagen een basiscursus analoge fotografie.  We beginnen bij het begin: hoe laad ik mijn filmpje op de camera om te eindigen bij het afdrukken van een foto in de DOKA.

Op de eerste dag schoten we al verder op dan we eerst hadden voorzien.  De deelnemers zijn immers allemaal mensen die vertrouwd zijn met fotografie waardoor we wat sneller konden vooruitgaan in leren scherpstellen of de instellingen aanpassen met een lichtmeter.
We konden dus focussen op de verschillen tussen analoge fotografie, de keuze voor een specifieke film, het laden van de film,… om in de loop van de namiddag al onze eerste filmpje te ontwikkelen.

Samen ontwikkelaar, stopbad en fixeer aanmaken, de producten op de juiste temperatuur brengen.  Oefenen om de filmpjes op de ontwikkelspoeltjes te krijgen. 
Eerste nog even opzoeken elke ontwikkeltijden we nodig hebben voor ons specifieke filmpje met de gebruikte ontwikkelaar.  En dan in de donkere kamer de filmpjes op de ontwikkelspoelen brengen en ontwikkelen.
En dan komt het spannende moment als de filmpjes uit de ontwikkeltankjes komen: staat er iets op de negatieven.  Ja hoor, gelukt.

Iedereen neemt nu een paar filmpjes mee om tijdens de komende dagen foto’s te maken. Volgende zondag gaan we dan die filmpjes ontwikkelen en contact afdrukken maken van onze negatieven.  

Ook graag een workshop volgen: geef dan een seintje.

Je gegevens worden niet gedeeld met derden en enkel gebruik om je een paar keer per jaar een nieuwsbrief te versturen met aankondigingen van workshops, exposities of nieuwe projecten.