Corona Walks 8: Zondag ontwikkeldag

Geplaatst op

Ik twijfelde een beetje om foto’s op film te maken.  De donkere kamer en het atelier waar ik normaal werk zijn wegens Corona niet toegankelijk. Maar ik houd veel meer van de manier van fotograferen op film.  Digitale beelden omzetten naar zwart/wit is toch nooit hetzelfde als op film werken.  De keuze van het filmpje, de ontwikkelaar, de temperatuur waarop je ontwikkelt, de verdunning van de ontwikkelaar, … ze hebben allemaal een impact op het uiteindelijk resultaat.De afgelopen dagen heb ik dus de digitale camera even opzij gelegd en de filmcamera terug bovengehaald tijdens mijn wandelingen.  Je kan dan niet thuiskomen en snel even de foto’s inladen op de computer.  Je moet ook tijd voorzien om de filmpjes te ontwikkelen en afdrukken te maken. 

Vandaag was het dus tijd om ontwikkelen. Doordat ik niet in de donkere kan werken werden keuken en de badkamer opgeëist om filmpjes te ontwikkelen. Eerst iedereen in bad of in de douche en ondertussen neem ik uur tijd om de keuken eens helemaal te poetsen. 

Nu nog een paar uur rustig laten drogen en dan op de scanner kijken of de beelden wat gelukt zijn en welke ik ga uitvergroten eenmaal ik terug in het atelier aan de slag kan.