Odetotheair januari 2023

Geplaatst op

Volgens het KMI was januari één van donkerste januari maanden ooit. Alsof het pas een donkere maand is als ze ook in de recordboeken staat. Je zou verwachten dat het nu wel voldoende geregend zou hebben opdat het grondwater, na de droge zomer, weer op peil zou zijn.
“Dankzij de vele regen van de voorbije maand, is het grondwaterpeil op veel plaatsen in Vlaanderen gestegen. Dat blijkt uit de maandelijkse cijfers van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Bij 4 op de 10 meetplaatsen staat het grondwater nu op een normaal peil voor de tijd van het jaar. Bij 2 op de 10 meetplaatsen staat het grondwater zelfs hoog tot zeer hoog. Vorig jaar was de situatie wel nog iets beter.”
Volgens VRT News.
Er staat dus staat ook dat op 4 van de 10 meetplaatsen het grondwater zelfs na deze donkere en natte januarimaand nog steeds niet op het normale peil staat. Het is dus maar hoe je het vertelt.

#Odetotheair:
https://www.instagram.com/odetotheair/

Elke ochtend om 8u maak ik een foto van de lucht. Ik stap de deur uit richt de camera omhoog, en dat is dan de foto van die dag. Ik corrigeer de foto gelijk zodat hij +/- even licht of donker zou zijn en de dezelfde kleuren zou hebben als de lucht die ik zie. Mijn camera en lichtmeter willen immers spontaan het Beeld corrigeren, ze proberen het beeld naar neutraal grijs (18% grijs, +/- de lichtwaarde van een blanke huidskleur) te vertalen. De lucht om 8 u is echter niet elke dag niet neutraal grijs.