De grote revue van den Dam op Wintervuur

Geplaatst op

De grote revue van den Dam op Wintervuur

Het Belgische surrealisme voor jong en oud. Samen genieten met allerlei soorten mensen van ’t stad.

Maar toch ook een beetje boos zijn omdat de stad de subsidies voor wintervuur schrapt waardoor dit feest waar tienduizenden Antwerpenaren van genieten niet langer door kan gaan.

Of zoals Jeroen Olyslaegers al schreef:
“Maar ja, we weten het… Wintervuur wordt volgend jaar afgeschaft… Yep, het is geweten en het wordt door velen verweten. Afgeschaft…

Dames en heren politici, wat een vergissing. Had u hier geweest, dan had ieder van u dat beseft. Wat een verdwazing om de wijk den Dam zo in de steek te laten. Hier lopen mensen rond waarvan er genoeg op u gestemd hebben. Wie van u trekt nog in de wijken? U hebt een beslissing getroffen op basis van wat gecijfer en misschien wat vooroordelen, zeker niet op basis van ervaring, wijsheid en zelfs electorale strategie. U allen zijt stekeblind. Enig idee hoe trots mensen hier zijn? Hoe blij iedereen hier is dat we samen wat warmte kunnen vieren zonder onderscheid tijdens de revue of een artiest professioneel is of niet voor een publiek dat zo’n warmte uitstraalt? Alles en iedereen loopt hier door elkaar. Gewoon mensen, volk dus… Van populisme gesproken: geen van u, met de denkbeeldige hete adem van de kiezer in de nek, is tot zo’n oprecht populisme in staat. Dat is de tragische ironie.
’t Schoon Verdiep, ik schreef het al eerder, is vervloekt door vervreemding. Een burgemeester en schepenen horen in de wijken, en niet louter voor camera’s geposteerd. Nog eens: u had hier moeten zijn.
U schaft dit af? Dat komt met een prijs, vrees ik.
Ik weet het. Ik preek, wat u betreft, voor een lege kerk.
Maar wat mij blijft verbijsteren is dit: wij betalen voor uw vervreemding, voor uw afwezigheid, voor die holle term die ‘besparingen’ heet.
Na die willekeur, al zo lang volgehouden in opdracht van belangen waar wij niks mee te maken hebben, voor wat macht zonder eer, komt er misschien een tijd dat zelfs uw eigen kiezers zullen willen besparen op u.
Onnozelaars.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *