All the grass is dead (3/30)

Geplaatst op

Je begint de dag met een volle agenda en een goed doordacht plan, en dan gaat de telefoon en je moet gaan improviseren. Het helpt als je goed voorbereid bent, maar je hebt nooit volledige controle – althans, ik niet. Het heeft me tijd en energie gekost om dat te accepteren.

Fotografen zijn controlefreaks, of sommigen van ons zijn dat toch. We kennen onze camera’s door en door en weten welke instellingen tot welk resultaat leiden. Voor elk type beeld dat we willen maken, hebben we een specifieke lens. We meten het licht, gebruiken flitsers om het licht naar onze hand te zetten en drukken de foto af op specifieke papiersoorten.

Bij alle foto’s in het boek “All the grass is dead” is er een moment waarop ik de controle uit handen geef. Meestal is dit bij een chemisch proces tijdens het ontwikkelen of afdrukken, soms bij een camera-instelling. Soms duurt het weken of maanden voordat ik tevreden ben met het resultaat van die ingreep. Soms lukt het helemaal niet en leg ik de foto opzij. Misschien vind ik het binnen een paar jaar wel geslaagd.

Steun onze crowdfunding: “All the grass is dead”
Boek: All the grass is dead

Help ons dit fotoboek te verwezenlijken, een samenwerking tussen vader han Soete en mijn zoon Jef.

https://bit.ly/3mgDu9V