Programma workshops april – mei – juni 2022

Geplaatst op

Programma april -mei – juni 2022

We nodigen je graag uit in ons atelier. Misschien volg je graag één van de vele workshops die we aanbieden of misschien ben je eerder geïnteresseerd in ons fotoplatform? Je kan je nog steeds aansluiten bij onze groepen die maandelijks bijeenkomen. Natuurlijk ben je ook welkom voor al je fotoprojecten waarvoor je prints nodig hebt (analoog of digitaal). Ons aanbod aan mooie fine art papieren is zéér uitgebreid en we denken graag mee over mogelijkheden ivm de presentatie van je werk.

Anja, Han en Jolien


PROGRAMMA APRIL

VR 22 april: Workshop Cyanotype (meer info zie onderaan): 10u – 17u
VR 29 april: Foto afdrukken analoog (zwart/wit): 10u – 17u


PROGRAMMA MEI

VR 6 mei: Workshop Wet Collodion (meer info zie onderaan): 10u – 17u
ZA 7 mei: Workshop Mordançage (meer info zie onderaan): 10u – 17u
VR 13 mei: Workshop Zoutprint: 10u – 17u
ZA 14 mei: Workshop Liquid Emulsion: 10u – 17u
ZO 15 mei: Workshop Emulsion Lift (meer info zie onderaan) 10u – 17u
VR 17 mei: Workshop Cyanotype (meer info zie onderaan): 10u – 17u
ZA 21 mei: Workshop Wet Collodion (meer info zie onderaan): 10u – 17u
ZO 22 mei: Portretsessie Wet Collodion: 10u – 17u


PROGRAMMA JUNI

ZA 11 juni: Workshop Liquid Emulsion: 10u – 17u
ZO 12 juni: Workshop Mordançage (meer info zie onderaan): 10u – 17u
VR 24 juni: Wet Collodion (meer info zie onderaan)
ZA 25 juni: Weekend Liquid Emulsion + analoog foto afdrukken (meer info zie verder)
ZO 26 juni: Weekend Liquid Emulsion + analoog foto afdrukken (meer info zie verder)


Is er een sessie die je graag zou willen bijwonen maar waarvan de geplande datum niet voor je past, laat het ons zeker weten. We werken ook op afspraak.


INSCHRIJVINGEN

Via mail naar info@dezilverbeek.be of anja@silverstreamstudio.be

telefonisch 0494 04 29 71
of via onze website: www.dezilverbeek.be


FOTOPLATFORM

Twee groepen van enthousiaste deelnemers komen maandelijks samen om hun persoonlijk werk met elkaar te delen en om gezamenlijk naar verschillende methoden te zoeken om dit werk te versterken.

Begeleiding: Jolien De Nijs
Prijs: €125,00/jaar


MORDENCAGE

Mordençage is een techniek waarbij we eerst een foto afdrukken op klassiek fotopapier om die daarna in een chemisch bad te dompelen waarop het fotopapier gaat reageren. Als je het proces een beetje onder de knie krijgt, ontstaan er sluiers en verkleuringen die een nieuwe dimensie toevoegt aan je beeld.


EMULSION LIFT

Bij deze techniek vertrekken we van een digitaal beeld dat we afdrukken op een specifieke transparante drager om het nadien over te brengen op een ander materiaal zoals glas, papier, hout, keramiek,…
Je brengt zelf enkele digitale beelden mee die je graag wil afdrukken en eventueel enkele materialen waarop je de afdruk wil overbrengen.


WET COLLODION

Tijdens deze workshop leer je de basis van één van de allereerste fotografische procédés. Net zoals in de 19de eeuw leren we collodium gieten op aluminium plaatjes, ze lichtgevoelig maken, juist belichten en ontwikkelen.


CYANOTYPE

Cyanotype is één van de oudste fotografische technieken die tot vandaag nog steeds wordt gebruikt. Iedereen kent wel de typische beelden in “Pruisisch blauw” die zo kenmerkend zijn aan dit procédé maar tijdens onze workshop leren we je tevens hoe je een beeld op smaak kan brengen door het te verkleuren met tannines (koffie, thee,…)


WEEKEND LIQUID EMULSION + ANALOOG FOTO AFDRUKKEN

Op dag één maken we in de voormiddag ons eigen fotopapier door een fotogevoelige laag aan te brengen op verschillende papier soorten. In de namiddag leren we een foto afdrukken op klassiek foto papier. Op dag twee gaan we dan technieken die we op dag één aanleerden gebruiken om enkel beelden af te drukken op ons zelfgemaakt fotopapier.


SAMENWERKINGSPROJECTEN

CeeCee – workshop  BOEKBINDEN – PART1
CeeCee, Christel Caspermans is al jaren actief in de grafische wereld en heeft zich de laatste jaren toegelegd op het handboekbinden.
Naast het traditionele inbinden maakt ze ook  boeken in opdracht en zoekt samen met de opdrachtgever naar een gepaste bindwijze, zo zijn er al verschillende eindwerken en portfolio’s door haar ingebonden.

Deze workshop is voor de deelnemers een kennismaking om op eenvoudige wijze en zonder al te veel werkmateriaal boekjes te maken en daarna zelf verder te kunnen variëren.
€ 90,00 pp (min 4 – max 6 pers)
Inclusief materialen en middagbroodje
Workshop kan worden ingepland na afspraak
Instagram ceecee.christel
www.ceeceechristel.com

Walter Saenen – MASTER CLASS Portretfotografie
Walter Saenen is een rasechte vakfotograaf en elke fotograaf die zijn werk bekijkt zal beamen dat hij de techniek tot in de puntjes beheerst.
Of je nu een portret in een fotostudio of in je garage maakt, er is altijd een oplossing om het licht te creëren dat past bij de sfeer die je wil bereiken. Als je begrijpt hoe (kunst)licht werkt, dan kan je al snel met enkele flitsers en de juiste tools tot een prachtig resultaat komen.
€150,00pp
Workshop kan worden ingepland na afspraak
www.waltersaenen.com
+32 498 72 21 66

PUMA PRESS – Workshop ‘ZEEFDRUK CMYK PHOTO’
Puma Press is een artistieke zeefdruk studio o.l.v Arne Wastyn en Esther Vandenbroele die gevestigd is in hetzelfde gebouw waar ons atelier De Zilverbeek haar intrek heeft genomen.
Puma Press drukt werken op papier en op textiel en biedt tevens een workshop aan zodat je kan proeven van deze printtechniek.
In deze workshop leer je hoe je CMYK zeefdrukken maakt. Elke stap in het process wordt samen doorgenomen. Je mag zelf een beeld kiezen dat we samen zullen zeefdrukken.
175 € pp (max 2 pers)

Naast het zeefdruk atelier hebben Arne & Esther een grafisch ontwerpbureau waar ze eigen werk maken en ook in opdracht van derden werken.
Workshop kan worden ingepland na afspraak
Instagram: Arnewastyn
www.pumapress.be


www.dezilverbeek.be
info@dezilverbeek.be of anja@silverstreamstudio.be
0494 04 29 71