Antwerpen Roosevelt: Savitar

Geplaatst op

Savitar is op weg naar huis, Braschaat. Het is iets na elf uur in voormiddag en Savitar komt van feestje. Het zou me verbazen moest de man op de foto ook echt Savitar heten. Savitar is immers een figuur uit een comics reeks. Een slechterik dus. Dat hoor je gewoon als je de naam luidop uitspreekt, probeer het maar eens: SAVITAR!!! Dat klinkt als een tot de tanden gewapende Rus of een Afghaan op sandalen met een AK47, ideale naam dus voor een slechterik in een Holywood productie. Ik doe alsof ik dat niet doorheb, dat plezier wil ik de feestganger niet ontzeggen, en vraag of wel hij meer met bus naar ’t stad komt. Savitar vindt Brasschaat een beetje ver om met met fiets heen en weer te rijden.
Ik blijf wel een beetje ontgoocheld achter. De echte Savitar beweegt met de snelheid van het licht, den deze vind het traject Braschaat – Antwerpen te lastig om het met de fiets te doen? Ik zwijg stilletjes en laat Savitar rustig zijn broodje opeten.
Als ik thuis kom dan google ik toch een naar “Savitar”, blijkt dat het de Hindu benaming is van de zonnegod : Savitr (Savitur), dus ja, wie weet heet Savitar ook gewoon Savitar, het zou eigenlijk gewoon zo maar kunnen.

#ThepeopleofantwerpenRoosevelt @delijn

antwerpen #antwerpencity #rooseveltplaats

filmsnotdead #filmphotography #shootfilm #staybrokeshootfilm #filmfeed #shootfilmstaybroke

film #believeinfilm #analogue #analogphotography #analoguecommunity

street #ourstreets #streetphography

hp5 #Hasselblad #500