portret

 

Merel, cyanotype op Bergger, han Soete 2020
Merel, cyanotype op Bergger, han Soete 2020

Onderweg naar de fotoshoot was ik een beetje zenuwachtig omdat ik niet wist hoe het ging lopen, en omdat ik nog nooit zoiets als dit had gedaan. Ik had er ook wel zin in om eens zoiets mee te maken. Tijdens de shoot was ik niet meer zenuwachtig en liep alles heel vlotjes. Han vertelde me hoe ik moest staan en welke poses ik het best kon aannemen. Hij stelde mij erg op mijn gemak en niks verliep geforceerd. We probeerden een aantal verschillende locaties en poses, ook stelde hij enkele vragen over wie ik ben en wat ik doe. Het eindresultaat zien vond ik echt super cool. Het ziet er super mooi uit en ik vind het fantastisch dat ze de foto’s kunnen maken zodat het lijkt alsof ze al super oud zijn. Kortom vond ik het een super coole ervaring. 
Merel, juni 2020

Wat krijg je? (Vanaf € 279)

Het eindresultaat is een portretfoto formaat A4, afgedrukt volgens het cyanotype procedé.

We kiezen samen een gepaste locatie uit die past bij jou, je bedrijf of organisatie en die de sfeer bevat die we graag willen meegeven met het portret. Voor een meerprijs kunnen we het portret ook maken in een studio.

De foto’s worden digitaal aangemaakt.  Uit een eerste selectie van beelden kiezen we het juiste beeld om af te drukken. Van het digitale beeld maken we een negatief dat we gebruiken om de uiteindelijke afdruk te maken.  We drukken af volgen het cyanotype procedé, dat geeft een afdruk in Pruisisch blauw. Daarna krijgt de afdruk een kleurbad naar smaak om een meer duurzame afdruk te verkrijgen.  We gebruiken daarvoor de tannine die zich in thee en/of koffie bevindt.  Naargelang de soort thee die we gebruiken, krijg je een andere kleurvorming. Je kan natuurlijk ook kiezen om de afdruk in de originele kleur te behouden.
Wil je het beeld ook voor drukwerk gebruiken, dan maken we een scan op hoge resolutie.

Tarieven

 • Pakket: € 279: 1u fotoshoot op locatie* + Print cyanotype + verzending
 • € 70 per extra foto
 • € 24 per extra afdruk (meerdere afdrukken van hetzelfde beeld)
 • Formaat A3 (ipv A4) : + € 25

Mogelijke extra’s:

 • € 79 extra uur fotoshoot
 • € 24 voor een hoge resolutie scan van de print.
 • + € 100 eerste uur studio (indien er verschillenden sessie die dag kunnen doorgaan is het + € 50).
 • + € 50 extra uur studio
 • Wil je de digitale beelden ook gebruiken in kleur (we maken de foto’s immers met een digitale camera) dan kan dat vanaf € 39 voor 5 beelden in hoge resolutie + sociale media resolutie.

*Transport (opgelet: ik verplaats me enkel met de fiets & het openbaar vervoer):

 • Antwerpen stad binnen de ring gratis
 • Antwerpen stad buiten de ring € 5
 • Buiten Antwerpen stad: € 0,33 per minuut (openbaar vervoer of fiets).
Geef ook aan waar en wanneer je graag de sessie zou laten doorgaan.
Je gegevens worden niet gedeeld met derden en enkel gebruik om je een paar keer per jaar een nieuwsbrief te versturen met aankondigingen van workshops, exposities of nieuwe projecten.