Odetotheair mei 2023

Geplaatst op

Mei verliep aan de droge kant met 48,8 millimeter regen in Ukkel. In een normale meimaand valt 59,7 millimeter. Opvallend was het verloop van de neerslag. Alle neerslag viel namelijk in de eerste helft van de maand, vanaf 16 mei viel er geen neerslag meer in Ukkel. Dit is slechts drie keer eerder voorgekomen sinds het begin van de metingen.

Ook de dagen waarop de neerslag viel was aan de lage kant. Er viel namelijk slechts op 8 dagen neerslag, tegen 14,7 normaal. Alleen in 2020 waren er nog minder neerslagdagen, namelijk 6.

#Odetotheair:
https://www.instagram.com/odetotheair/

Elke ochtend om 8u maak ik een foto van de lucht. Ik stap de deur uit richt de camera omhoog, en dat is dan de foto van die dag. Ik corrigeer de foto gelijk zodat hij +/- even licht of donker zou zijn en de dezelfde kleuren zou hebben als de lucht die ik zie. Mijn camera en lichtmeter willen immers spontaan het Beeld corrigeren, ze proberen het beeld naar neutraal grijs (18% grijs, +/- de lichtwaarde van een blanke huidskleur) te vertalen. De lucht om 8 u is echter niet elke dag niet neutraal grijs.