SOS: State Of Solidarity

Geplaatst op

SOS: State Of Solidarity
Op 28 november hielden op initiatief van State Of The Arts, een honderdtal kunstenaars in Bilzen een solidariteitswandeling. Daarmee wilden ze hun strijd tegen de besparing in cultuur verbinden met een bredere sociale strijd.
Deze actie was complementair met het protest tegen de besparingen op kunst en cultuur voor het Vlaamse parlement op datzelfde moment.  Met wandelig in Bilzen wilden ze duidelijk maken dat ze betrokken zijn in een bredere sociale strijd die betrrekking heeft op diverse segmenten van de samenleving, inclusief kunstenaars en culturele werkers.

Amper een maand later verklaarde Vlaams minister van cultuur Jan Jambon tijdens een spreekbeurt in Hasselt, op enkele kilometers van het in brand gestoken vluchtelingen centrum in Bilzen, het verzonnen verhaal dat vluchtelingen een huis kunnen kopen met het achterstallige kindergeld.  Een verzonnen verhaal in de wereld gestuurd door extreem rechtse haatzaaiers dat een megafoon kreeg van de minister president van Vlaanderen, Jan Jambon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *