Sociale strijd in Corona tijden

Geplaatst op

Ondertussen zijn we al bijna een maand verder en nog steeds beschikt een deel van het zorgpersoneel niet over voldoende beschermende kledij, zijn er onvoldoende tests,…

Blijkt dat minister de Blok in 2018 miljoenen mondmaskertjes liet verbranden, een strategische reserve die werd aangelegd na de varkensgriep in 2009. Volgen interne mails van het leger die de PVDA onthulde bijkt dat miljoenen daarvan nog helemaal niet over datum waren.  Laat staan dat de minister in haar besparingswoede de maskertjes die niet meer bruikbaar waren vervangen zou hebben.  Niet dus.

Na jaren besparingen op gezondheidszorg diende de PVDA eind 2019 een amendement in om een noodfonds op te richten opdat het grote tekort aan medisch personeel snel zou aangevuld kunnen worden met noodzakelijke minimum.  “Onverantwoord” schreeuwden de regeringspartijen en ze deden er alles aan om door het parlement goedgekeurde budget te vertragen en niet toe te kennen. 

Ondertussen geeft dat medisch personeel op alle fronten het beste van zichzelf in de strijd tegen COVD-19.  Ze zijn de ware helden van deze crisis.

Elke avond aplaudiseren uit ons raam en overal in de stad hangen witte lakens en posters voor de ramen, op die manier willen velen hun solidariteit uiten.

Laat onze helden weten dat je hen steunt door ook deze affiche op te hangen. Het is een klein gebaar van grote solidariteit. 

> Download de affiche via https://bit.ly/2UJUdCc