Met 700 tegen seksisme en geweld op vrouwen

Geplaatst op

Met meer dan 700 vandaag in Antwerpen op de mars tegen seksisme en daarna op het Vrouwenstakingfestival.

Ik heb wat zitten prutsen om eerlijk te zijn.

Foto’s maken met smartphone en met DSLR tegelijkertijd is gewoon geen goed idee.  De foto’s waren bedoeld om de sociale media van het collectief 8 Maars en de PVDA te voeden. Maar het is een beetje zoeken naar een goede workflow voor dat soort werk.
Maak je foto’s met de smartphone en stuur je die dan door.  Probleem is dat die beelden kalitatief serieus onderdoen voor de beelden uit met fuji XT3.

Maar de app om de fuji te verbinden met de smartphone en zo foto’s door te sturen is dan weer heel onstabiel.  Soms wil de verbinding tussen camera en smartphone niet lukken, en dan moet je weer opnieuw proberen.  Vandaag heb ik dus staan knoeien.  Foto’s van de camera naar de smartphone dorsturen lukte niet, en door het regenweer waren de beelden van de smartphone ondermaats.  En dan maar staan prutsen met die toestellen,…. 

Mischien zou ik eens een paar andere smartphone’s moeten kunnen testen om te kijken of er bij zijn waarvan ik wel tevreden ben. Maar ik vind smartphones van meer dan € 1.000 eigenlijk over de top.  Mijn samsung kreeg ik bij een abonnement op de Standaard (mits een kleine opleg).  Ik ben op zich best tevreden over de smartphone zelf en ook over de camera’s in het toestel, die leveren mooie en bruikbare beelden, bij mooi weer.

Ik ben echter eerder geneiged om te zoeken naar een betere oplossing om de foto’s van de digitale camera snel online te krijgen.  Mischien moet ik snel ook beter definiëren.  En niet foto’s willen leveren vanaf de eerste minuten dat de acties of het event starten.  Wellicht is het ook goed als ik eerst een haf uur de tijd neem om giede beelden te maken en dan 15 minuten tijd neem om een degelijk selectie te maken en die dan door te sturen voor gerbuik op sociale media.  Ik heb zelf ook wat tijd nodig om in de flow te komen in de jacht aar goede beelden.  Als dat steeds wordt onderbroken door gepruts met apps etc kom ik meestel niet met goede beelden thuis.

Hierbij opdracht voor de komende maanden.  Een goede workflow opzetten om beelden snel online te krijgen vanop een actie / event.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *