Eindelijk… Terug leven in onze brouwerij!!!

Geplaatst op

Wat een ongelofelijk geduld hebben wij moeten koesteren, maar nu mag het weer en dus zijn we ontzettend opgetogen dat we jou kunnen verrassen met allerhande workshops, samenwerkingsprojecten en aktiviteiten die tijdens de zomervakantie in de Zilverbeek zullen plaatsvinden.

Bekijk zeker ons programma en aarzel niet om je in te schrijven. We bieden heel wat bijzondere printtechnieken aan die de moeite waard zijn om te komen ontdekken.

Is er een sessie die je graag zou willen bijwonen maar waarvan de geplande datum niet voor je past, laat het ons zeker weten. We werken ook op afspraak.
Tot binnenkort misschien?
Anja & han

INSCHRIJVINGEN

via mail naar info@hansoete.be of anja@silverstreamstudio.be

telefonisch 0476 533 188


PROGRAMMA AUGUSTUS

CYANOTYPE: INTRO SESSION 4 KIDS ism INGRIDDEUSGALLERY – expo BLUES
DI 17 AUG : 14 – 16u

CYANOTYPE : INTRO SESSION ism INGRIDDEUSGALLERY – expo BLUES
WO 18 AUG : 13 – 17u

WET COLLODION DAG
ZA 21 AUG: 10 – 17u

SALT PRINT DAG
ZO 22 AUG: 10 – 17u

EMULSION LIFT ONDERZOEKSPROJECT
MA 23 tem WO 25 AUG: 10 – 17u

ZILVERGELATINE – FOTO’S AFDRUKKEN OP FOTOPAPIER (BASISVAARDIGHEDEN & GEVORDERDE TECHNIEKEN
DO 26 AUG : 10 -17u
 
ANALOGE FOTOGRAFIE – LITH PRINT 
VR 27 AUG: 10 – 17u

CYANOTYPE DAG – BASISVAARDIGHEDEN + GEVORDERDE TECHNIEKEN + TONING
ZA 28 AUG : 10 – 17u

ANALOGE FOTOGRAFIE – LIQUID EMULSION : FOTO’S AFDRUKKEN OP VERSCHILLENDE ONDERGRONDEN
ZO 29 AUG: 10 – 17u

CYANOTYPE OP GLAS ONDERZOEKSPROJECT
MA 30 AUG tem WO 1 SEPT: 10 – 17u


Meer Info over deze workshops op www.hansoete.be/workshops/


SAMENWERKINGSPROJECTEN

Tijdens de zomervakantie werken we samen met volgende partners:

INGRIDDEUSGALLERY – expo ‘BLUES’ 
09 JULI – 4 SEPT
In het kader van de groepsexpo “Blues” gecureerd door Joost Vandenbrug organiseert De Zilverbeek samen met Ingrid Deuss Gallery een aantal workshops Cyanotype zodat jongeren en liefhebbers zelf kunnen ondervinden hoe je deze bijzondere printtechniek kan toepassen in allerlei creatieve en artistieke projecten.

CYANOTYPE: INTRO SESSION 4 KIDS 
MA 19 JULI : 14 – 16u
DI 17 AUG : 14 – 16u
Locatie: Ingrid Deuss Gallery
Prijs: €25,00/deelnemer

CYANOTYPE : INTRO SESSION 
DI 20 JULI : 13 – 17u
WO 18 AUG : 13 – 17u
Locatie: Fotoatelier De Zilverbeek
Prijs: €25,00/deelnemer

CYANOTYPE : INTRO SESSION 4 COLLECTORS
DATUM NOG AAN TE KONDIGEN
Locatie: Ingrid Deuss Gallery
Prijs: €20,00/deelnemer

Meer Info www.ingriddeussgallery.com/upcoming-1

PUMA PRESS – workshop ‘ZEEFDRUK CMYK PHOTO’
Puma Press is een artistieke zeefdruk studio o.l.v Arne Wastyn en Esther Vandenbroele die gevestigd is in hetzelfde gebouw waar ons atelier De Zilverbeek haar intrek heeft genomen. 
Puma Press drukt werken op papier en op textiel en biedt tevens een workshop aan zodat je kan proeven van deze printtechniek.
In deze workshop leer je hoe je CMYK zeefdrukken maakt. Elke stap in het process wordt samen doorgenomen. Je mag zelf een beeld kiezen dat we samen zullen zeefdrukken.
175 € per persoon (max 3 pers)

Naast het zeefdruk atelier hebben Arne & Esther een grafisch ontwerpbureau waar ze eigen werk maken en ook in opdracht van derden werken.

Instagram: Arnewastyn
www.pumapress.be


ONDERZOEKSPROJECTEN

Een nieuwe foto-printtechniek onder de knie krijgen vergt heel wat opzoekwerk naar speciale benodigdheden, materialen, chemicaliën, recepten en werkmethode. Dit is meestal een leerrijk proces dat we graag samen met jullie willen delen tijdens onze onderzoekssessies.

We vragen aan de deelnemers dat ze bijdragen in de kosten en schatten die op €99,00 per deelnemer per onderzoeksproject. We overleggen samen als we dat bedrag dreigen te overschrijden.

GUMOIL onderzoeksweek
We gaan samen op zoek naar een ecologische manier om gumoil prints te maken.
Normaal heb je hiervoor het zeer giftige en milieuonvriendelijke potassium- of ammonium-bichromaat nodig. Er bestaan echter tests met milieu- en mensvriendelijkere grondstoffen en daar gaan we mee aan de slag.  Gumoil is een techniek waarbij heel veel variabelen een effect hebben op het uiteindelijk resultaat: papier, temperatuur, belichting, soort olieverf, manier waarop producten en olieverf worden aangebracht, …
We gaan samen testen en proberen om tegen het einde van de week de techniek onder de knie te hebben en een paar degelijke prints te maken. We willen vooral voldoenden kennis opdoen om er verder mee aan de slag te kunnen.

EMULSION LIFT onderzoeksdriedaagse
Een emulsionlift wordt normaal gedaan met polaroid.
Men weekt dan het bovenste laagje van de polaroidfoto en brengt die over op een nieuwe drager. Met de nieuwe polaroid films is dat echter veel moeilijker geworden en bovendien wordt het zeer duur als je op wat grotere formaten wil gaan werken.
We gaan op zoek naar een alternatief waarbij we met een digitaal beeld via een inkjet print diezelfde emulsionlift bekomen die we dan op verschillen materialen proberen aan te brengen.
Na drie dagen hebben we hopelijk een paar geslaagde prints maar vooral voldoende bagage om er verder mee aan de slag te gaan.

Cyanotype op glas onderzoeksdriedaagse
We gaan samen op zoek naar een goede manier om cyanotype op glas af te drukken. We maken hiervoor gebruik van technieken die aangetikt werden door mensen die daar al jaren ervaring mee hebben.
We onderzoeken welke emulsie het beste werkt, hoe we die emulsie best aanbrengen op het glas en hoe we het glas het best belichten om tot bepaalde resultaten te bekomen. Indien dat allemaal lukt (en het zal wel lukken) testen we ook of we prints nog kunnen tonen met thee, koffie, …


INSCHRIJVINGEN

via mail naar info@hansoete.be of anja@silverstreamstudio.be

telefonisch 0476 533 188