Workshop Mordançage met Puk

Geplaatst op

Een workshop Mordançage is altijd een beetje spannend, ik kan de deelnemers immer niet beloven dat ze ook met een (mooi) resultaat naar huis gaan.  Deze keer was de missie meer dan geslaagd.

Mordancage is een proces waarbij we eerst in de doka een foto afdrukken op klassiek fotopapier.  Eenmaal we de afdruk hebben laten we die nog spoelen en weken.  De foto wordt dan onderdompelt in een oplossing van water, zuurstofwater, azijnzuur en koperchloride waardoor de emulsie gaat verkleuren en ontbind.  Het komt er dan op aan de foto op het juiste moment uit het bad te halen en na te spoelen om een specifiek effect te bekomen. Dat alles moet heel voorzichtig gebeuren als, je niet uitkijkt kan immers ook je hele beeld gewoon van het papier glijden. 

Tijdens de workshop proberen het procedé ook uit op verschillende papier soorten, omdat die telkens anders gaan reageren op het chemische bad. De bedoeling van de workshop is dat deelnemers het procedé leren kennen om er nadien thuis verder mee aan de slag te gaan.  Mordançage vraagt wel wat oefening, zowel om te beoordelen welk beeld er al dan niet gepast is voor het procedé, welke papier het voor jou beoogde resultaat oplevert, hoe lang je het beeld moet onderdompelen en naspoelen, … 

Geef hier een aantal data in waarop je de workshop graag zou volgen, we kiezen dan samen een moment.
Je gegevens worden niet gedeeld met derden en enkel gebruik om je een paar keer per jaar een nieuwsbrief te versturen met aankondigingen van workshops, exposities of nieuwe projecten.