Op reportage voor Crescendo-CVO

Geplaatst op

Gisteren opende de tentoonstelling ‘Mechelen in beeld’ in Het Predikheren – Bibliotheek Mechelen. Je kan er nog tot 2 september foto’s bewonderen die de cursisten fotografie trokken met hun visuele kijk op Mechelen, in samenwerking met de cursisten Ambassadeur van Mechelen die hun verhalende kijk op de stad meegeven.

Tegelijk was er ook een proclamatie voor deze cursisten. Schepen van onderwijs Rina Rabau Nkandu en schepen van toerisme @Björn Siffer gaven een speech en reikten de certificaten uit.

“De cursisten Fotografie stellen met hun persoonlijke benadering scherp op de Stad Mechelen”, vertelde de schepen van Onderwijs van Mechelen Rina Rabau Nkandu. “Wie de stad denkt te kennen, kijkt naar de stad in een ander licht. Het is een ontmoeting die de stad verbindt met de inwoners en bezoekers.”

De stad Mechelen speelt een belangrijke rol bij de opleidingen Ambassadeur van Mechelen en Fotografie. De nabijheid van de stad daagt cursisten immers uit om naar buiten te trekken. Zo worden de historische locaties, het culturele erfgoed, de parken en het dynamische straatbeeld een extra ‘klaslokaal’ van de studenten. “De samenwerking met de stad Mechelen verrijkt het leertraject van onze cursisten Fotografie en Ambassadeur van Mechelen. Omgekeerd versterken onze cursisten met hun unieke blik en creativiteit de herkenningspunten en dynamiek van de stad”, vertelde Marleen Mast, directeur Crescendo CVO.

“De cursisten laten met hun werk inwoners en bezoekers op een andere manier kennismaken met de stad. Tegelijkertijd versterken zij de uitstraling en het gemeenschapsgevoel van de stad. Dit is een mooie wisselwerking tussen de stad Mechelen en Crescendo CVO.”

Schepen van Toerisme en Cultuur van Mechelen Bjorn Siffer vertelde ook nog: “Cursisten die nu afstuderen zijn in hart en nieren ambassadeurs van Mechelen. Zij hebben tijdens hun opleiding Mechelen op een dusdanige manier leren kennen dat ze in staat zijn om bezoekers te laten participeren aan het leven in de stad. Ze brengen mensen in beweging.”