Workshop liquid emulsion (of zelf fotopapier maken) met Benny en Kiki

Geplaatst op

Eerst maken ons eigen fotopapier en dan drukken we er aantal beelden op af.

Foto’s: @Kiki_images & @han.s.today

Tijdens de workshop maken we eerst ons eigen fotopapier door op verschillende papiersoorten een fotogevoelige laag aan te brengen. We kiezen dan uit de negatieven die je meebracht een paar beelden uit die we samen afdrukken op onze zelfgemaakt papier.

Split grade printing
Met @kiki_images en @bennypics maakten we er een tweedaagse van. De eerste dag namen we tijd om het papier klaar te maken. Om het papier fotogevoelig te maken gebruiken we een emulsie met variabel contrast. Dat wil zeggen dat je dan door gebruik te maken van kleurenfilters kan bepalen hoeveel contrast er in je beeld zit. Maar je kan ook valsspelen en verschillende contrastwaarden combineren in één beeld. Die techniek heet splitgrade printing. Eenmaal je de techniek onder de knie begint te hebben wordt kan je echt werken aan het beeld zoals jij dat je dat in je hoofd voorstelde.

Afdrukken op zelfgemaakt fotopapier
Een foto afdrukken in de doka is altijd een beetje toveren. Het moment waarop het beeld te voorschijn komt in het ontwikkelbad, het blijft magisch. Als dat gebeurt op fotopapier dat je zelf maakte dan wort het nog eens zo spannend.
Meestal zijn we veel te gulzig als we papier beginnen te maken en krijgen we het gemaakte papier nooit opgebruikt tijdens de rest van de workshop. Maar deze keer gebruikte Kiki en Benny elk blaadje papier dat we maakten.

https://www.instagram.com/kiki_images/
https://www.instagram.com/bennypics/

Ook geïnteresseerd in een workshop:

Je gegevens worden niet gedeeld met derden en enkel gebruik om je een paar keer per jaar een nieuwsbrief te versturen met aankondigingen van workshops, exposities of nieuwe projecten.